Nieuwe Volkswagen Sharan Geneva
Dat de Sharan na vijftien jaar wel een vervanger verdient staat buiten kijf, in Genève toont Volkswagen de nieuwe Sharan met shuifdeuren.

De nieuwe Sharan komt er zowel als vijf- en zevenzitter en ruilt de klassieke achterdeuren voor handige schuifdeuren. De extra stoelen klappen makkelijk weg dankzij het EasyFold-systeem. Het maximale laadvermogen van de Sharan bedraagt 2.297 liter, dan kunnen wel maar 2 personen reizen. Wil je toch vijf personen vervoeren dan is 711 liter de limiet. De nieuwe Sharan is trouwens 22 centimeter langer dan zijn voorganger en daarnaast ook 9,2 centimeter breder. Het design komt van Walter Da Silva en ligt in lijn met de hedendaagse Volkswagen styling.

In het motoraanbod vinden we bij de dieselmotoren een 2.0 TDI met 136 of 140 pk die volgens Volkswagen meteen de zuinigste auto in het segment is. Hij verbruikt zo’n 5,4 liter/100 km en maakt gebruik van een Start/Stop-systeem. Er is verder ook nog een variant beschikbaar met 170 of 163 pk. Voor benzinerijders is er de keuze tussen een 1.4 TSI met 150 Pk en een 2.0 TSI met 200 pk. De 2.0 TSI schakelt via een DSG-automaat, alle andere versies hebben standaard een manuele zesbak. De nieuwe Sharan is er vanaf 29.000 euro.