Gelekt: opvolger Alfa Romeo 147 – Milano

Opvolger Alfa Romeo 147 - Milano
De uitgelekte fabrieksfoto’s zitten al lang in ons geheugen gegrift, nu hebben we eindelijk een eerste officiële foto van de opvolger van de Alfa 147.

Zoals we eerder hebben bericht zal de opvolger van de Alfa Romeo 147 toch niet Milano heten, als mogelijke naam wordt onder andere Giulietta genoemd. Op de volledige serie officiële foto’s van de opvolger van de 147 is het dus nog even wachten, maar dankzij deze gelekte foto van de ‘Milano’ krijgen we toch al een beeld van wat het zal worden. De ‘Milano‘ wordt 4,35 meter lang, 1,8 meter breed en 1,46 meter hoog. Daarmee wordt hij één van de langste auto’s in zijn segment, de wielbasis bedraagt 2,63 meter.

De opvolger van de 147 staat op het C-Evo platform, een doorontwikkeling van het Fiat Bravo platform. Mede dankzij het gebruik van een hoogwaardig veersysteem zal de opvolger van de 147 ten opzichte van de Bravo volledig andere rij-eigenschappen hebben. Verder is het elektronisch Q2-differentieel en het DNA-systeem uit de MiTo terug van de partij. Via het systeem kan de scherpte van de besturing, de gasrespons en de stabiliteitscontrole aangepast worden.

De opvolger van de 147 krijgt onder de motorkap alleen maar zuinige turbomotoren, allen gekoppeld aan een Start/Stop-systeem. De instapper wordt een 1.6 JTDm met 105 pk, de sterkste diesel wordt een 2.0 JTDm met 170 pk. Het benzinegamma start met een 1.4 MultiAir met 120 pk, maar van dezelfde motor komt ook een variant met 170 pk. De topmotor komt in de Quadrifoglio Verde (QV), deze zal beschikken over een 1750 TB met 235 pk. Of er een GTA-versie komt is (nog) niet bekend.

Alfa Romeo wil de opvolger van de 147 onthullen op het autosalon van Genève, de naam van de nieuwe telg zou in de komende weken duidelijk moeten worden. De wagen zal nog in het voorjaar in de showrooms moeten staan, en is standaard trouwens uitgerust met LED-dagrijlichten. (Via: Autoweek)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...