Alfa Romeo Milano
De officiële foto’s en informatie van de Alfa Romeo Milano worden volgende week verwacht, via italiaspeed hebben we echter al wat nieuwe details.

Over de looks van de Milano hoeven we het niet meer te hebben, de gelekte fabrieksfoto’s hebben ons al een duidelijk beeld gegeven van wat we mogen verwachten. Daarnaast zal Alfa volgende week de officiële plaatjes vrijgegeven. Wel interessant is het motoraanbod en de uitrustingsniveaus die de Milano zal hebben.

Onder de motorkap van de Milano zal er gekozen kunnen worden tussen zes verschillende motoren: drie dieselmotoren en drie benzinemotoren. Het benzinegamma bestaat uit een 1.4 TB met 120 pk, een 1.4 MultiAir met 170 pk en de 1750 TB die in dit geval niet met 200 maar met 235 pk afgeleverd wordt. Deze drie motoren worden standaard met een manuele versnellingsbak afgeleverd, de 1.4 MultiAir kan optioneel met een DDCT (Dual Dry Clutch Transmission) automaat uitgerust worden.

Het dieselpalet start bij een 105 pk sterke 1.6 MultiJet en eindigt bij een 2.0 MultiJet met 170 pk, de 2-liter MultiJet zal ook in een versie met 140 pk verkocht worden. Net als bij de benzinemotoren worden de dieselmotoren standaard aan een manuele versnellingsbak gekoppeld, de 170 pk sterke 2-liter MultiJet kan daarbij ook optioneel met een DDCT automaat uitgerust worden.

Er komen twee uitrustingsniveaus: ‘Progression’ en ‘Distinctive’, de instap ‘Progression’ uitrusting is er standaard met het DNA (Dynamic/Normal/AllWeather) systeem met VDC en elektronisch Q2, airco, Start/Stop systeem, Radio met MP3/CD Speler en 16″ lichtmetalen velgen. Het ‘Distinctive’ uitrustingsniveau krijgt daarbovenop 16″ vijfspaaks velgen, geavanceerde airco, een lederen stuurwiel, aluminium inlegplaten, chromen exterieurdetails, mistlichten vooraan en elektrische ruiten achteraan.

Bovenop deze twee uitrustingsniveaus zullen nog drie packs gekocht kunnen worden waarmee de Milano verder gepersonaliseerd kan worden. Exclusief voor het ‘Progression’ uitrustingsniveau is er het pack ‘Junior’ dat een lederen stuurwiel, de geavanceerde airco en de vijfspaaks 16″ velgen van het ‘Distinctive’ uitrustingsniveau omvat. Voor het ‘Distinctive’ uitrustingsniveau zijn er twee packs beschikbaar: ‘Sport’ en ‘Sprint’. Het ‘Sport’ pakket bestaat uit 17″ velgen, sportophanging, aluminium pedalen, een sportiever interieur, aluminium afwerkingsdetails en side skirts. Het ‘Sprint’ pakket omvat standaard het lederen interieur, het Blue&Me infotainment systeem, de nieuwe TomTom Nav (bekend van de Punto Evo) en metallic verf.

De Milano zal in negen verschillende koetswerkkleuren gekocht kunnen worden: Bianco Ghiacco, Nero, Rosso Alfa, Grigio Magnesio, Grigio Antracite, Blu Profondo, Nero Etna en Rosso Competizione. Het gamma velgen is ook uitgebreid: er kan gekozen worden tussen zeven lichtmetalen velgen tussen 16 en 18″ groot. Verdere details volgen ongetwijfeld begin volgende week. (Via: ItaliaSpeed)

Alfa Romeo Milano

Alfa Romeo Milano