Wie dacht dat de opvolger van de 147 op 1 december onthuld zou worden heeft het mis, de Fiat-groep heeft namelijk op de valreep beslist om de naam Milano te schrappen.

Terwijl iedereen ondertussen wel al weet hoe de opvolger van de 147 eruit zal zien blijft Alfa Romeo talmen met de officiële gegevens en foto’s van het model. De Fiat-groep heeft op de valreep beslist dat de opvolger van de 147 niet Milano zal heten. De naam Milano zou te controversieel zijn omdat Alfa Romeo net beslist heeft haar activiteiten in Milaan (Milano) over te brengen naar Turijn, waardoor 232 werknemers moeten verhuizen naar een nieuwe werkplek. Een auto een naam geven die verwijst naar een plaats waar je vertrekt lijkt dan ook niet het beste idee.

Maar om alleen daarom een hele lancering af te blazen lijkt ons een beetje overdreven, veel automagazines hebben namelijk onder embargo al foto’s van de Milano ontvangen. Nu moeten er dus nieuwe foto’s genomen worden met een nieuwe naam op de achterkant. Voor de plotse naamsverandering is nog een tweede reden te vinden, de naamswijziging zou een strategische beslissing kunnen zijn. Italianen zijn namelijk erg trots op hun eigen stad en regio, een Milano zou dus erg goed verkopen in de regio’s rond Milaan maar bijvoorbeeld een stuk moeilijker in het Zuidelijke Sicilië. En aangezien 50% van de Milano’s verkocht zal worden in Italië lijkt dat geen onbelangrijk idee.

Wat zou dan de nieuwe naam voor de opvolger van de 147 kunnen worden? Volgens bronnen zou Alfa Romeo ervoor kiezen om terug Guilietta als naam te gebruiken, de opvolger van de 159 zou dan Guilia als naam krijgen. In hoeverre dit klopt is niet bekend, zeker is wel dat de lancering nog even op zich zal laten wachten… (Via: AutoEdizione & Autoblog)

Alfa Romeo Milano

Alfa Romeo Milano