BMW: “Nog 20 jaar voor waterstofauto”

BMW 7 Reeks Serie
BMW vermoedt dat het nog 20 jaar zal duren voor de waterstofauto kan geïntroduceerd worden, daarom werkt het merk nu aan een elektrische auto.

Althans dat zegt Jochen Schalholz, BMW’s director of Clean Energy, in een interview. Vooral het gebrek aan infrastructuur is het grootste struikelblok volgens Schmalholz. Momenteel zijn er nog maar vijf waterstoftankstations in de wereld: één in de Verenigde Staten en vier in Duitsland.

Om de industrie tijd te geven werkt BMW aan een elektrische auto, “Onze ingenieurs zijn inderdaad met de ontwikkeling van een elektrische auto bezig, maar er zijn nog geen plannen om deze ook in productie te nemen. We zijn er niet helemaal van overtuigd dat een dergelijke auto zal werken voor ons merk. Maar als onze kopers het willen en we winst kunnen maken op een elektrische auto, dan komt hij er.” verklaart Schmalholz.

Volgens de geruchten stelt BMW trouwens een bijzonder milieuvriendelijke concept-car voor op het Autosalon van Genève. Het studiemodel zal aangeven in welke richting het Duitse merk over milieutechnologie denkt.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...