Autosalon Brussel 2023: Alfa Romeo line-up Tonale Plug-in Hybrid Q4 AWD Giulia MY23 Stelvio MY23Welke interessante nieuwigheden presenteert Alfa Romeo allemaal op het Autosalon van Brussel 2023?!

Ja de 100ste editie van ’t Autosalon wordt (opnieuw) een groot feest. Maar de exclusieve one off Giulia SWB Zagato zal er niet bijzijn. Wel zet Alfa Romeo tijdens het Autosalon van Brussel 2023 de spotlights op de nieuwe Tonale crossover in diens PHEV uitvoering. Tezamen met de vernieuwde Giulia en Stelvio terug te vinden in Paleis 5.

De toevoeging van een compacte crossover onder de Stelvio SUV bleek een goede zet. Zo verzamelt de Alfa Romeo Tonale de nodige commerciële aandacht (lees: bestellingen). Deels met zijn knappe looks maar zeker ook met zijn moderne uitrusting en aangenaam rijgedrag. Naast een dieselmotor (!) en twee (mild) Hybrid benzinemotoren wordt het Tonale motorengamma aangevuld met een krachtige en tegelijk zuinige Tonale Plug-in Hybrid Q4 AWD variant. 280 pk sterk en in staat om 69 à 80 zuiver elektrische kilometers af te leggen. Je herkent de Tonale Plug-in Hybrid Q4 aan zijn electro-biscione logo op de links achteraan op de ruit.

Deze fiscaal aantrekkelijke Italiaan krijgt in de Heizel het gezelschap van de opgefriste Giulia berline en Stelvio SUV. Naast enkele visuele upgrades (oa Full LED verlichting) is de grootste MY23 nieuwigheid het digitale dashboard (12,3”). Eveneens van de partij zijn verbeterde connectiviteit en een nieuwe Competizione uitvoering. Deze kan pronken met 21-inch alu wielen, exclusieve Moon Light matte kleur, Harman/Kardon audiosysteem en lederen bekleding met rode stiksels.

Alle praktische informatie omtrent het Autosalon van Brussel 2023 zoals openingsuren, bereikbaarheid en ticketprijzen staat hier. De (bijna) volledige lijst aan (internationale) nieuwigheden hebben we voor jou hier opgelijst. Voor actuele Alfa Romeo prijzen en interessante promoties/voordelen verwijzen we graag naar hun website.