Officieel: Porsche Vision GT Spyder Gran Turismo Concept (2022)Speciaal voor de Gran Turismo racers/liefhebbers wereldwijd komt Porsche met een dakloze – en vooral virtuele – Vision GT Spyder!

Na de 959, Carrera GT en 918 Spyder is het alweer enkele jaren wachten op een nieuwe hypercar van Porsche. Vermoedelijk mogen we die binnenkort verwachten. De gamers van het Gran Turismo racespel (PlayStation) moeten duidelijk minder lang wachten.. Want na de Porsche Vision Gran Turismo van begin 2022 volgt er eind september een toevoeging in de vorm van de dakloze Vision GT Spyder. Denk aan de Ferrari Monza SP1, Aston Martin Speedster en Mercedes-McLaren Stirling Moss maar dan virtueel en met een Porsche logo voorop.

Deze Porsche Vision GT Spyder zal enkel terug te vinden zijn in Gran Turismo 7 van Polyphony Digital. Maar gezien ze er zoveel moeite insteken lijkt het niet onlogisch mochten toekomstige Porsche modellen designmatig enkele elementen overnemen. De asymmetrische (en vooral enkelvoudige) zitplaats zal dat vermoedelijk niet zijn. Net zoals het systeemvermogen van 1.100 pk (of 1.274 pk in overboost)! Tezamen met de vierwielaandrijving zorgt die zowaar voor een 0-100 chrono van 2,1 seconden. De virtuele topsnelheid werd beperkt op 350 km/u.

Doorheen de jaren zagen we ook al Mercedes, Aston Martin, BMW, Alpine, Volkswagen en Lamborghini exclusieve modellen ontwikkelen voor de Gran Turismo videospelletjes!