Officieel: Mercedes-Benz AMG Vision Gran Turismo

Mercedes-Benz AMG Vision Gran Turismo
Mercedes gaf haar designers een wit blad papier en dit is waar ze eindigden. De AMG Vision Gran Turismo komt echter, op een schaalmodel na, uitsluitend tot leven in de virtuele wereld van Gran Turismo 6.

Gisteren toonden we een eerste teaser, nu krijgen we het volledige beeld te zien van de Mercedes-Benz AMG Vision Gran Turismo. Extreme proporties en enkele retro-elementen verwijzend naar de 300 SL uit het verleden maken er op zijn minst een opvallende verschijning van. De enorm lange motorkap, de compacte cabine en het druppelvormige achterste zijn allen sportwagenkenmerken die volgens de designers typisch zijn voor Mercedes.

Het interieur van de Vision Gran Tuirsmo werd grotendeels gebaseerd op de huidige F1-wagen en krijgt een dashboard gevormd volgens twee gullwing deuren aan elke kant van de stuurkolom. Zo lijken de deuren zelf een verlengde van het instrumentenpaneel. Er zijn verder rode sportzetels, een soort head-up display met zwevende glasplaat en flippers om de transmissie te bedienen.

Onder de motorkap krijgen we heus geen elektrische aandrijflijn, maar een lekker pure 585 pk sterke V8-motor met 800 Nm koppel. Het concept weegt bovendien (virtueel) slechts 1.385 kilogram, waarmee de prestaties meer dan verzekerd zijn. Hoe het sonore geluid uit de acht (!) uitlaatpijpen klinkt, zullen jullie enkel in de Gran Turismo 6 game kunnen aanhoren, maar Mercedes maakte alvast ook een 1:1 schaalmodel dat meegaat naar het Autosalon van Los Angeles.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...