Officieel: Alpine Vision Gran Turismo

Alpine Vision Gran Turismo
Ook Renault sluit aan bij het lijstje van digitale concepten voor Gran Turismo.

Na Mercedes, BMW, Volkswagen en nog enkele andere merken heeft ook Renault in samenwerking met de jongens achter de Gran Turismo game een schitterend concept uitgewerkt. Designers en ingenieurs mochten hun fantasieën de vrije loop laten gaan en kwamen met dé Alpine van de 21ste eeuw op de proppen.

Vanzelfsprekend zal je deze wagen uitsluitend als gratis download kunnen rijden in Gran Turismo 6 op je Playstation 3, maar Renault zal de vierwieler ook tonen op het Festival Automobile International in Parijs. Daarna verhuist het 1-op-1 schaalmodel naar de Rétromobile Show (4-8 Feb).

We zeiden dat ook ingenieurs betrokken waren bij dit concept, dus kreeg de Alpine een aandrijving. Een 4.5-liter V8 levert 450 pk bij 6.500 toeren per minuut en het koppel bedraagt 580 Nm. Zoals het een echte racewagen betaamt, gebeurt de aandrijving volledig op de achterwielen en dat via een zeventraps sequentiële versnellingsbak. Het gewicht bedraagt bovendien amper 900 kilogram en de topsnelheid bedraagt 320 km/u. Vanaf maart kunnen jullie die alvast uittesten…

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...