Officieel: Aston Martin DP-100 Vision GT

Aston Martin DP-100 Vision GT
Ook Aston Martin wordt vereeuwigd in Gran Turismo: de DP-100 Vision GT is een radicale supercar met V12 twin-turbo in zijn midden.

Na de inzending van enkele andere constructeurs richting de digitale wereld van Gran Turismo volgt ook deze bijdrage van Aston Martin. Aan Design Prototype 100 (DP-100) werd maar liefst 6 maanden gewerkt en het resultaat is best radicaal te noemen. We zien enkele invloeden van de One-77 en CC100 Concept, maar verder lijkt deze DP-100 Vision Gran Turismo op niets wat in de totale Aston Martin familie terug te vinden is. De wagen zal volgende maand via download in Gran Turismo beschikbaar zijn.

Designdirecteur Marek Reichman onderschat het belang van deze online denkoefening niet, sommige trekjes zouden immers hun weg kunnen vinden naar toekomstige Aston Martins in de offline wereld. Misschien zullen ze tegen dan wel een minder extreem motorblok meedragen, want deze DP-100 heeft in het midden een dikke V12 twin-turbo liggen met maar liefst 800 pk. Actieve aerodynamica, 20-inch lichtmetalen velgen, een waarheidsgetrouwe werking van de ophanging en state-of-the-art electronica maken de creatie compleet.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...