Officieel: Porsche Cayenne GTS SUV Coupe V8 500 pk facelift MY24 (2024)Voor wie zijn (of haar) Porsche Cayenne liever wat sportiever heeft is er opnieuw een Cayenne GTS beschikbaar, ditmaal 500 pk sterk!

Na de (Turbo) E-Hybrid varianten wordt het aanbod van huidige Porsche Cayenne generatie opnieuw uitgebreid. Dit met de dynamischere Cayenne GTS uitvoering en dit zowel als SUV en Coupé. Naar goede GTS gewoonte hanteert Porsche zwart als basiskleur met diverse contrasterende elementen in het rood. Dit zowel voor de buitenzijde als het interieur. Binnenin vinden we ook een hoop alcantara (Race Tex genaamd) en koolstofvezel terug. Rondom prijken er 21” RS Spyder Design velgen in antraciet grijs. De Cayenne GTS heeft tevens een 10 mm verlaagd sportonderstel en is standaard uitgerust met luchtvering.

De Cayenne GTS rekent op de potente 4.0-liter twin turbo V8 benzinemotor. Goed voor maar liefst 500 pk / 660 Nm wat 40 pk / 40 Nm meer is dan voordien. Dankzij de slimme vierwielaandrijving en herziene 8-traps Tiptronic S-automaat zijn de rijprestaties “merkbaar” beter aldus de Duitse autoconstructeur. Reken op een 0-100 km/u sprint in 4,4 seconden en topsnelheid van 275 km/u.

De eerdergenoemde vierwielaandrijving (Porsche Traction Management (PTM) genaamd) is voorzien van een apart waterkoelcircuit. Die technologie is overgenomen van de Cayenne Turbo GT topversie (die hier niet meer beschikbaar is) en het stabiliseert de continue belastbaarheid. Pakweg bij het (vlotjes) rijden op circuit of op bergwegen! Ook de fuseelagers op de vooras komen over van de GT. Deze verhogen dan weer de negatieve wielvlucht (0,58 graden) wat een grotere wendbaarheid en uitzonderlijke rijdynamiek met zich meebrengt. Ongetwijfeld interessante weetjes voor de buurman/vrouw!

De nieuwe Cayenne GTS is de jouwe vanaf minstens 150.200 euro of 153.900 euro als je de Coupé wilt. Beide modellen zijn vanaf NU te bestellen in de Belgische Porsche Centre, deze zomer worden de eerste exemplaren afgeleverd.