Video: Nico Rosberg test de Ferrari Monza SP1 (2020)

Video: Nico Rosberg test de Ferrari Monza SP1 (2020)De voormalige F1 wereldkampioen krijgt een blik achter de schermen bij Ferrari én test de F8 Tributo plus de magistrale Monza SP1.

Tijdens zijn actieve (en succesvolle) carrière als F1 piloot trok Nico Rosberg met zijn Mercedes vaak ten strijde tegen Ferrari, anno 2020 mag de sympathieke Duitser gewoon op bezoek (mét koffie en gebak?) bij de Italiaanse sportwagenbouwer. Naast een obligatoir bezoek van het Ferrari Museum in Maranello kruipt hij ook achter het stuur van een gloednieuwe F8 Tributo voor een testrit in de bergen.

En alsof dat nog niet volstaat mag hij ook – als één van de eerste buitenstaanders – van de knappe Monza SP1 éénzitter racebolide proeven. Eerst gaat Rosberg even los op het eigenste circuit van Fiorano waarna hij opnieuw de bergen intrekt. Daar blijkt de Ferrari Monza SP1 behoorlijk uitdagend te zijn, voornamelijk te danken aan de 810 pk sterke 6.5-liter V12 en het ontbreken van een voorruit!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...