Video: Nico Rosberg test de Mercedes 300SL Gullwing (1955)

Video: Nico Rosberg test de Mercedes 300SL Gullwing (1955)De gepensioneerde F1 kampioen Nico Rosberg neemt ons mee in Monaco met zijn knappe 300SL Gullwing!

De voormalige F1 wereldkampioen Nico Rosberg heeft gezien zijn pensioen nu wat tijd om dingen te doen die anders niet direct mogelijk zijn gezien het intense programma van een F1 piloot. Youtubevideo’s maken met blitse wagens bijvoorbeeld, iets wat perfect lukt als je in Monaco woont en een beeldschone Mercedes 300SL Gullwing in de garage hebt staan.

“This is a car only a true champion can have” omschrijft Eddie Jordan het vrij kort, Nico neemt gelukkig de tijd om het verhaal iets dieper te brengen. De 300SL begon zijn (iconische) leven als homologatie/straatmodel van de 300SLR, een volbloed racewagen voor op het circuit. Interessanter zijn de deuren die verticaal openen, iets waar de SLS indertijd de 300SL op gepaste wijze eerde.

Met ongeveer een duizendtal geproduceerde exemplaren van de Mercedes 300SL Gullwing is er een relatief groot aantal wagens beschikbaar, toch wisselen ze vandaag voor ongeveer anderhalf miljoen euro (!!) pas van eigenaar.

Jon Olsson kon hier natuurlijk niet ontbreken als succesvolle (auto)Youtuber

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...