Officieel: Aston Martin V12 Speedster (2020)

Officieel: Aston Martin V12 Speedster (2020)Zonder dak, zonder voorruit maar wél bijzonder strak en peperduur: de Aston Martin V12 Speedster!

Ter ere van het 100-jarige bestaan toverde Aston Martin in 2013 de knappe CC100 Speedster Concept uit haar hoed, nu is er (eindelijk!) een productiemodel in de vorm van de V12 Speedster. Mooi in de hedendaagse trend zoals de Ferrari Monza SP2 en McLaren Elva.

Designmatig bespeuren we diverse stijlelementen van de nieuwe Vantage en DBS Superleggera terwijl de Britse sportwagenbouwer de historische band benadrukt met de DB3S (1953) en DBR1 (1959). Onderhuids is er een aluminium chassis en koolstofvezel panelen voorhanden om het gewicht te beperken terwijl adaptieve dempers voor diverse rijmogelijkheden zorgen. De V12 Speedster krijgt standaard 21” velgen met centrale wielmoer én koolstofkeramiste remschijven mee.

Doorheen het interieur valt snel (niet onlogisch gezien de unieke structuur) het veelvoudig gebruik van koolstofvezel op terwijl ook de voorruit ontbreekt. Een helm is dan ook aangeraden! Tevens is er geen handschoenkastje voorhanden, Aston Martin voorziet een verwijderbaar lederen opbergvak.

Voorin ligt de gekende 5.2-liter V12 met twee turbo’s en een vermogen van 700 pk / 750 Nm. Het vermogen loopt via een 8-traps ZF sportautomaat richting de achterwielen. In slechts 3,5 seconden kan je hiermee de 100 km/u grens bereiken, de topsnelheid ligt op 300 km/u.

Slechts 88 exemplaren zal Aston Martin bouwen van de V12 Speedster waarbij de “gelukkigen” voor net geen miljoen euro zich mogen laten met de Q personalisatiedivisie. De eerste leveringen zijn voorzien voor begin 2021.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...