BMW Vision GT is digitaal racemonster

BMW Vision Gran Turismo
Na Mercedes creëert ook BMW een digitale bochtenklever: dit is de BMW Vision Gran Turismo.

Herkennen jullie de AMG Vision Gran Turismo nog? BMW moest Mercedes natuurlijk snel opvolgen en creëerde eveneens in samenwerking met Gran Turismo de BMW Vision Gran Turismo. BMW Group Design baseerde zich hiervoor duidelijk op de M235i Racing, maar enkele aanpassingen zoals andere spoilers voor- en achteraan zorgen voor nog wat extra downforce. Het gewicht ligt in de digitale wereld ook iets lager: de BMW Vision GT legt slechts 1.180 kilogram in de weegschaal.

Onder de motorkap ligt de gekende 3.0-liter zes-in-lijn, hier goed voor een criminele 549 pk tussen 6.200 toeren en 7.300 toeren per minuut. Het koppel bedraagt een ongelooflijke 680 Nm. Gelukkig is er in de wereld van Gran Turismo geen slijtage te betalen, want in realiteit zou de sequentiële zestraps automaat het best hard te verduren krijgen.

Via een update download je de wagen gratis naar de woonkamer, op voorwaarde dat je vanzelfsprekend beschikt over een Playstation 3 en Gran Turismo 6. De BMW Vision GT zou tot slot een visuele voorbode zijn van de BMW M2, de meest extreme 2-Reeks die volgend jaar zou worden voorgesteld.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...