Preview: BMW M3 Touring G81 (2022)Na jaren de boot af te houden komt BMW binnenkort dan toch met een potente én tegelijk praktische M3 Touring!

In een ver verleden was er reeds eventjes een M5 Touring (E34 en E61) en een M3 Touring Concept (E46). Toch prijkt er geen praktische M3 variant in de riante BMW M catalogus. Gelukkig gaan ze daar eindelijk iets aan doen…

We zagen hem reeds passeren in de gelikte The Drop commercial en BMW gaf recentelijk – letter en figuurlijk – een glimp vrij. Maar nu komt de blauw-witte autobouwer uit München met nieuw beeldmateriaal van de M3 Touring (G81) prototypes. Inderdaad, ook hier zien we de aangedikte heupen, sportief rubber/velgen en de vierdelige uitlaatmonden. Net zoals bij de nieuwe M3/M4 modellen prijkt er vooraan een reusachtige grille waar menig BBQ liefhebber jaloers op is.

Terwijl de BMW ingenieurs/testpiloten de begeerlijke M3 Touring aan het finetunen zijn is het niet zo moeilijk te gissen naar de aandrijflijn. Ook hier zal namelijk de befaamde 3.0-liter zes-in-lijn benzinemotor zitten. Vermoedelijk enkel in de 510 pk sterke Competition topversie in combinatie met xDrive vierwielaandrijving. De reguliere M3 Berline en M4 Coupé zijn wel de te verkrijgen met een achterwielaangedreven 480 pk sterke instapper, desgewenst zelfs mét handbak!

In de nieuwe BMW 3 Reeks Touring past er 500 à 1.500 liter bagage, de toekomstige topversie zal daar niet voor moeten onderdoen. Idem dito voor de resem handige rijhulp, veiligheid, connectiviteit en gadgets.

Meer nieuws volgt in 2022, de ontwikkeling volgen kan hierrr.