Preview: Maserati GranTurismo (2022)Nadat de vorige generatie zowaar 14 jaar meedraaide is Maserati bijna klaar met de nieuwe GranTurismo. Initieel mét zuiver elektrische aandrijflijn!

Hulde aan de Italiaanse sportwagenbouwer uit Modena voor wat ze klaarspeelden met de prachtige GranTurismo tussen 2007 en 2020. Een bijzonder lange (lees: uitgerekte?) carrière en dat was op het einde goed zichtbaar aan de aanwezige techniek en technologie.

Maar niemand die daar echt kritiek op kon hebben gezien het beeldschone lijnenspel, betrokken rijdynamiek en heerlijk klinkende 4.7-liter V8. Naast de knappe coupé was er ook een dakloze GranCabrio en diverse krachtigere motoren.

Gezien Maserati nu zelf naar buiten komt met beeldmateriaal is het duidelijk dat een nieuwe generatie GranTurismo nakende is. De vormgeving zit nog wat verstopt onder camouflagetape maar zou duidelijk geïnspireerd zijn op de MC20.

tSpecifieke details werden nog niet vrijgegeven, wel dat het prototype fluisterstil is. De nieuwe Maserati GranTurismo zal namelijk met een zuiver elektrische aandrijflijn gecommercialiseerd worden, een enorme stijlbreuk met de luidkeelse V8. Hopelijk volgen er later ook nog varianten met de V6 Nettuno benzinemotor…

De volledige onthulling zou plaatsvinden tegen eind 2021, begin 2022 staat er hopelijk een nieuwe Gran Turismo bij de lokale Maserati verdeler.

Lees hier onze rijtest met de Maserati GranTurismo MC Stradale!
Lees hier onze rijtest met de Maserati GranCabrio Sport!