Toyota werkt aan opvolger Aygo (2021)Moeilijke marktomstandigheden of niet, Toyota werkt aan een compacte stadswagen die als opvolger voor de Aygo zal functioneren.

Tezamen met de vrienden van Peugeot en Citroën kon Toyota de huidige Aygo generatie ontwikkelen, uiteraard heeft die een innige band met de 108 en C1. Die samenwerking is nu voorbij (wegens Stellantis?) wat de kansen voor een nieuwe Toyota A-segmenter deed slinken, in dit segment is het moeilijk om enige financiële marges (lees: winst) te bekomen. En zeker zonder enig samenwerkingsverband.

Toch laat Toyota weten dat ze met een opvolger komt. Of die opnieuw als Aygo door het leven zal gaan is minder duidelijk, voordien was er ook nog een kleinere iQ. Misschien wordt de nieuwe instapper van Toyota meer zoiets?

Als technische basis wordt er gekozen voor het GA-B platform. Dat zit ook onder de nieuwe Yaris en de avontuurlijke Yaris Cross afgeleide. De nieuwe A-segmenter zou het wel zonder elektrificatie moeten doen, een Aygo Hybrid zal er dus niet bijzijn.

Toyota pakte de huidige Aygo productiefaciliteit van Kolin (Tsjechië) volledig over. De nieuweling zal daar dus ook van de band rollen. Tezamen met de Yaris rekent Toyota op 500.000 verkochte “compacte modellen” op jaarbasis!

Lees hier onze rijtest met de Toyota Agyo!