Officieel: Toyota Yaris GR Ogier en Rovanperä WRC edition 280 pk (2024)Toyota bouwt exclusieve Yaris GR special editions tezamen met Sébastien Ogier en Kalle Rovanperä, hun succesvolle WRC piloten!

De ene special edition beperkt zich tot een unieke badge, anderen zien het toch wat specialer. Zo is er Toyota die speciale varianten van de speelse Yaris GR bouwt met hun WRC wereldkampioenen Ogier en Rovanperä! Maar om direct de sfeer te verpesten, deze gelimiteerde modellen zullen niet gecommercialiseerd worden in België.

Sébastien Ogier (8x wereldkampioen) en Kalle Rovanperä (2x wereldkampioen) mochten zowel op visueel als technisch vlak input geven. Iets dat snel zichtbaar is met de unieke kleurstellingen, riante spoiler en blauwe remklauwen. Onderhuids werden de Gravel en Track rijmodi vervangen door geherprogrammeerde instellingen die de persoonlijke voorkeuren van beide WRC piloten weerspiegelen! Dit inzake rijgedrag én prestaties. Zo doet de Ogier Edition GR Yaris het met een “Morizo” en “Seb” rijmodus terwijl je in de Rovanperä Edition voor “Dognut” en “Kalle” kan kiezen.

Het digitale instrumentenpaneel van de vernieuwde GR Yaris werd in beide versies herzien voor de integratie van de nieuwe rijmodi. Uiteraard konden een sierplaatje en contrasterende stiknaden niet ontbreken!

De Toyota Yaris GR Ogier en Rovanperä rekent nog steeds op de 1.6-liter driecilinder benzinemotor met 280 pk / 390 Nm. Via een intelligente handgeschakelde zesversnellingsbak (iMT6) vloeit het vermogen richting alle wielen.

De vernieuwde Yaris GR staat binnenkort – al dan niet met automaat – bij de lokale Toyota verdeler. Een Belgisch prijskaartje werd nog niet gecommuniceerd. Voordien lag deze rond 35.000 euro wat het fenomenale totaalpakket bijzonder aantrekkelijk maakt!