Officieel: Toyota Yaris Cross facelift 130 pl Hybrid (2023)Naast extra uitrusting en frisse lakkleuren krijgt de Toyota Yaris Cross facelift ook een krachtige Hybrid motorisatie met 132 pk mee.

Om de allround aantrekkingskracht voor hippe consumenten te behouden trakteert Toyota de populaire Yaris Cross op een facelift. Deze is sinds 2021 op de markt en wist zich in het snelgroeiende Europese SUV B (crossover) segment tot marktleider op te werken!

Grootste nieuwigheid naast de Urban Khaki en Juniper Blue lakkleuren is de Yaris Cross Hybrid 130 topmotorisatie. Deze rekent eveneens op de 1.5-liter driecilinder benzinemotor, CVT transmissie en extra elektromotor ter ondersteuning. Ondanks de benaming levert deze aandrijflijn 132 pk en 185 Nm! Daardoor neemt de 0-100 km/u sprint nog maar 10,7 seconden in beslag.

Met een CO2 uitstoot van 103 à 122 g/km blijft de uitstoot ook relatief beperkt. Net zoals een normverbruik van 4,5 à 5,4 liter benzine per 100 km! De nieuwe Yaris Cross Hybrid 130 rekent op de voorwielen al is er nog steeds een variant met intelligente vierwielaandrijving (AWD-i) verkrijgbaar.

De bestaande Yaris Cross Hybrid 115 (met 116 pk) blijft behouden, ook deze rekent op diezelfde vijftienhonderd benzine. De Yaris met klassieke 1.5 VVT-i benzinemotor (125 pk) verdwijnt.

Yaris Cross facelift brengt een hoop nieuwe uitrusting

Met nieuwe interieurmaterialen en 18” velgen wil Toyota zowel de personalisatiemogelijkheden uitbreiden als de kwaliteitsindruk verhogen. Met het dikker glas worden wind- en rijgeluiden dan weer beter weggefilterd. En je slimme telefoon kan desgewenst als sleutel functioneren. Meer technologie en functionaliteit zit achter het digitale instrumentenpaneel (7” of 12,3”) en infotainmentsysteem (9” of 10,5”) … of volgt via handige over-the-air updates. Om het veiligheidsgehalte te verhogen werd het Safety Sense systeem doelgericht opgewaardeerd.

De Toyota Yaris Cross facelift staat tegen de lente van 2024 bij de lokale verdeler, een Belgische vanafprijs werd niet gedefinieerd. Momenteel ligt deze op 27.510 euro. Een royaal uitgeruste Yaris Cross Premiere Edition zal de lancering kracht bijzetten.

Lees hier onze rijtest met de Toyota Yaris Cross Hybrid!