Officieel: Toyota Yaris GR update automaat 290 pk (2024)De befaamde (en vooral héérlijke speelse) Toyota Yaris GR profiteert van een update met meer vermogen, verhoogde carrosseriestijfheid én desgewenst een automaat!

Je verwacht het misschien niet direct maar naast onverwoestbare offroaders en superzuinige hybrides bouwt Toyota ook zéér graag sportieve bolides. Zo blijven ze trouw aan de formule van compact rijplezier met de GR86 terwijl de blitse Supra ook niet te onderschatten valt. Om maar te zwijgen van de bijzonder geniale en ongelofelijk capabele Yaris GR pretraket. Jammer dat we in Europa die Corolla GR niet krijgen!

Terwijl de reguliere Yaris momenteel nog onaangeroerd blijft voorziet Toyota de Yaris GR topversie alvast van een update. Wie écht goed kijkt zal aangepaste bumpers, lichtblokken en grille zien, achteraan kan je “de nieuwe” er sneller uithalen. Binnenin verwelkomen we een nieuw infotainmentssyteem (afkomstig van de Corolla GR) met oldschool vibes en werd de zitpositie 25 mm verlaagd.

Toyota Yaris GR update is er ook met (vliegensvlugge) automaat

Iets interessanter is extra vermogen voor de levendige 1.6-liter driecilinder turbobenzinemotor. Dit dankzij verhoogde injectiedruk, lichtere zuigers en een aangepast luchtinlaat. Vanaf nu is de Yaris GR 300 pk / 400 Nm sterk … al wordt de Europese versie gedownsized naar 280 pk / 390 Nm. Nog steeds beter dan voordien (261 pk / 360 Nm). Het GR FOUR AWD systeem zorgt nog steeds voor een feilloze wegligging en stabiliteit.

Dé nieuwigheid hier is de introductie van een 8-traps automaat (met één koppeling) als alternatief voor de handgeschakelde versnellingsbak. De automatische transmissie is iets zwaarder (20 kg) maar wel sneller dan je noeste manuele arbeid. De Japanse autobouwer gaf nog geen prestatiecijfers mee.

Verder werd het op maat gemaakte chassis verder verstevigd en de ophanging aangepast. Kwestie van zowaar NOG meer rijplezier te kunnen leveren. In de personalisatiegids verschijnt ook de matgrijze Precious Metal tint.

Tegen de zomer start de verkoop van de Toyota Yaris GR update. Belgische prijzen werden nog niet vrijgegeven, vermoedelijk zullen die in de lijn liggen van voordien (36.000 euro). Gezien het onmiskenbare talent een écht koopje! Iets dat de 18.000+ Europese eigenaars van een Yaris GR ook bevestigen met een klanttevredenheid van 99%!

In de wandelgangen weerklinken nog steeds geruchten omtrent de komst van een hardcore Yaris GR GRMN top-topversie!

Lees hier onze rijtest met de Toyota Yaris GR!