Officieel: Toyota Yaris Cross (2020)

Officieel: Toyota Yaris Cross (2020)De nieuwe crossover van Toyota gaat als Yaris Cross door het leven!

Al het goede komt in drievoud en daarom is er naast de klassieke Yaris stadswagen en hete Yaris GR nu ook een Yaris Cross crossover. Allen delen ze het GA-B platform, een compacte versie van de modulaire TNGA bouwplaat. Niet onlogisch dat deze dan ook in Frankrijk (Valenciennes) geproduceerd zal worden.

Ten opzichte van de Yaris is de Yaris Cross 24 centimeter langer, 2 centimeter breder terwijl de wielbasis hetzelfde blijft, de toegekomen buitenafmetingen zitten hem dus in de voor- en achteroverhang. Om stedelijk avontuurlijke mogelijk te maken is de bodemvrijheid 3 centimeter opgehoogd (in totaal 9 cm hoger). Grote interieurverschillen zijn niet direct duidelijk en qua rijhulp, veiligheid en connectiviteit neemt hij ook alle nieuwigheden over van de spiksplinternieuwe vierde generatie Yaris.

De Yaris Cross Hybrid heeft een 1.5-liter driecilinder benzinemotor aan boord met CVT transmissie die hulp krijgt van een slimme elektromotor, tezamen goed voor 116 pk. Qua aandrijving is er keuze tussen voorwielaandrijving (120 g/km CO2 WLTP) of AWD-i achterwielaandrijving (135 g/km CO2 WLTP). Op termijn verwachten hier eveneens een nieuwe 1.5 VVT-i benzinemotor met 121 pk.

Prijzen volgen in een later stadium, de eerste leveringen zijn voor de lente van 2021 aangezien de productie pas begin 2020 start. Gezien het succes van dergelijke urban crossovers zijn de Europese verwachtingen bij Toyota (toren)hoog, jaarlijks willen ze 150.000 Yaris Cross’en bouwen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...