Productie Toyota Yaris (2020) van start!

Productie Toyota Yaris (2020) van start!De vierde generatie Toyota Yaris rolt vanaf nu van de band in Valenciennes (Frankrijk).

Een belangrijke dag voor Toyota, namelijk de productiestart van de gloednieuwe Yaris en tevens de eerste compacte auto op basis van het TGNA platform. Om dat allemaal vlot te laten verlopen is er meer dan 300 miljoen euro geïnvesteerd in de Toyota Motor Manufacturing France fabriek nabij Valenciennes (Noord-Frankrijk). Tezamen met de Yaris Cross willen de bijna 5.000 werknemers hier (op termijn) tot 300.000 wagens per jaar produceren.

De nieuwe Yaris werd in én voor Europa ontworpen en hier dus ook gebouwd. Met deze mooie filosofie wil Toyota het succesverhaal verderzetten, zelfs in zijn laatste jaar (2019) was de uittredende Yaris nog steeds goed voor 20% van de Europese verkoop. De nieuweling doet op vlak van design, interieur, rijhulp/veiligheid alvast een pak beter, tevens krijgt deze Yaris in primeur de nieuwe 1.5-liter benzinemotor (die in Polen gebouwd wordt). Met 85 g/km CO2 en 3,7 liter benzine per 100 liter (WLTP!) lijkt die alvast zéér zuinig te zijn.

Sportievelingen kijken reikhalzend uit naar de veelbelovende Yaris GR … die behalve de type-aanduiding weinig met het reguliere model te maken heeft.

Toyota zal de nieuwe Yaris vanaf september commercialiseren aan een nog ongedefinieerde vanafprijs.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...