Dit is de Maserati Grecale SUV (2021)Maserati gunt ons een glimp van de eerste Grecale SUV prototypes. Met nadruk op glimp!

Enkele jaren geleden konden we tijdens de ontwikkeling van nieuwe wagens nog af en toe eens een prototype zien op de openbare weg, vandaag de dag doen autoconstructeurs veel meer beroep op virtuele testsessies. En de wagens die de openbare weg opgaan zijn bijzonder goed ingepakt. Een mooi voorbeeld hiervan is de Maserati Grecale.

Die moet deze zomer zijn officieel debuut beleven en zich onder de Levante nestelen. Om de interesse in tussentijd warm te houden geeft Maserati alvast wat “eigen spyshots” vrij van een testwagen die het mooie weer in Viale Ciro Menotti (Modena, Italië) maakt.

Wie goed kijkt ziet een vierdelige uitlaat, prominente grille, grote velgen en aflopende daklijn maar daar stopt het ook. Met enige verbeelding zou je ook een Maserati Levante en Alfa Romeo Stelvio kunnen kruisen, dan moet je ook dicht in de buurt komen van de uiteindelijke Grecale.

Na de Grecale zou Maserati met nog een SUV / crossover komen (formaat Tonale), pas dan zou er werk gemaakt worden van een nieuwe GranTurismo en GranCabrio. Intussen kunnen sportievelingen zich wel uitleven met de MC20 Coupé.

Dit is de Maserati Grecale SUV (2021)