Preview: Maserati Grecale SUV (2021)

Preview: Maserati Grecale SUV (2021)Maserati kondigt (subtiel) de komst aan van de Grecale, een (kleinere) SUV.

Maserati hield een bijzonder groot (en indrukwekkend) feest in Modena voor de onthulling van de nieuwe MC20 sportwagen, tegelijk staan we hier voor een nieuw hoofdstuk in de roemrijke geschiedenis van de Italiaanse sportwagenbouwer. Tijdens de MC20 presentatie werd er dan ook vooruit gekeken, zo zouden we in 2021 een GranTurismo opvolger én een nieuwe SUV krijgen die als Grecale door het leven zal gaan. Net zoals bij de Bora, Mistral en Ghibli een directe verwijzing naar een Meditteraanse wind.

De toekomstige Maserati Grecale zal zich onder de Levante SUV positioneren, qua formaat mag je dus iets à la Alfa Romeo Stelvio en Jeep Grand Cherokee (SUV D) verwachten. De gloednieuwe drieliter Nettuno V6 zal hier zijn opwachting maken naast meer toegankelijke benzine/diesel viercilinders (al dan niet met mild hybride techniek), daarnaast zijn er ook geruchten omtrent een zuiver elektrische variant.

De productie van Grecale SUV heeft Maserati toegewezen aan de productiefaciliteit van Cassino waar Alfa Romeo de eerdergenoemde Stelvio en technisch gerelateerde Giulia bouwt.

Preview: Maserati Grecale SUV (2021)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...