Video: Nico Rosberg test de Porsche Taycan Turbo S (2020)Al het goede komt ook hier in drievoud met een zuiver elektrische sportwagen met 761 pk, een wereldkampioen Formule 1 én een berucht circuit!

Nadat Nico Rosberg hier eerder al passeerde met zijn (kwalitatieve) video’s omtrent de Ferrari Monza SP1, Ferrari 488 Pista, McLaren Senna en Mercedes 300SL Gullwing … is het nu de beurt aan het hypermodern vlaggenschip van Porsche. Anno is dat niet (meer) de GT2 RS, GT3, Turbo S of Panamera GTS … maar de zuiver elektrische Taycan. Hier uiteraard in de Turbo S topspecificatie (we weten het, vreemde naam voor een turbo-loze EV).

De voormalige F1 wereldkampioen is het een-en-ander gewoon (understatement) en trekt richting de Nürburgring Nordschleife voor een innige kennismaking/testrit. Daarbij durft de Duitser gerust ook wat diagonaal te gaan. Tezamen met een andere beroemde Duitser, Matthias Malmedie, doen ze zelfs een hot lap rond de befaamde Groene Hel.

Zelf achter het stuur kruipen van een gloednieuwe Porsche Taycan Turbo S kost je in België minstens 192.910 euro (inclusief Porsche Mobile Charger Connect).