Video: Autocar test de Porsche Taycan Turbo S (2019)

Video: Autocar test de Porsche Taycan Turbo S (2019)Weet de eerste elektrische Porsche direct te overtuigen?

Wanneer zelfs een gerenommeerde sportwagenbouwer als Porsche de kaart trekt van zuiver elektrische wagens dan is het duidelijk dat we voor een kantelpunt staan. Het bouwen van een zuiver elektrische stadswagen is misschien een betere/logische oplossing maar dat moet hieruit doorvloeien (net zoals een elektrische Macan en 718 Boxster), Porsche had hoe dan ook haar eer hoog te houden met de veelbelovende Taycan.

Die elektrische vierdeurs berline met vier of vijf zitplaatsen komt initieel in de Turbo en Turbo S uitvoeringen (lees: de krachtigste topversies met een torenhoog prijskaartje). Afgezien van de ietwat vreemde naam (er is nergens een turbo te bespeuren), de scherpe Nürburgringtijd en de immense brok vermogen maakt Porsche gelukkig indruk met belangrijke dingen zoals 800V snelladen, praktische insteek, vlotte aandrijflijn en de gekende hoge afwerkingskwaliteit.

Tegen de lente van 2020 worden de eerste exemplaren geleverd, als we de Duitse autobouwer uit Zuffenhausen mogen geloven hebben er al 30.000 klanten een bestelbon getekend noch voor ze met de wagen konden rijden. Gelukkig neemt Matt Prior van Autocar ons al even mee voor een eerste Taycan kennismaking.

Nog meer beeldmateriaal van de medialancering:Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...