Officieel: Porsche Panamera GTS en Panamera GTS Sport Turismo (2018)

Officieel: Porsche Panamera GTS en Panamera GTS Sport Turismo (2018)Ook van de nieuwe generatie Porsche Panamera (en diens praktische Sport Turismo evenknie) krijgen we een sportieve(re) GTS uitvoering met 460 pk.

Zoals vaak komt Porsche na verloop van tijd met sportieve GTS uitvoeringen (Grand Turismo Sport), zo ook voor de nieuwe Panamera en Panamera Sports Turismo. Deze nestelden zich in de pikorde tussen de 4S en Turbo motorisatie en willen een mooi compromis vormen inzake sportiviteit en comfort.

De Porsche Panamera GTS’en rekenen op de 4.0-liter V8 met 460 pk / 620 Nm (wat +20 pk en +100 Nm méér is dan zijn voorganger), doen 4,1 seconden over de 0-100 sprint en behalen een topsnelheid van 289 km/u. Dit allemaal met een theoretisch normverbruik van 10,2 liter benzine per 100 km en een CO2 uitstoot van 235 g/km in het achterhoofd.

Tevens geniet je standaard van het Sport Design pack met diverse zwarte elementen, 20” velgen, het 10mm verlaagde sportonderstel, sportuitlaat (inclusief een leuke soundtrack?), grijpgrage remmen, verwarmbaar/multifunctioneel sportstuur, personaliseerbaar head-updisplay en véél Alcantara binnenin.

De nieuwe GTS-modellen kunnen vanaf nu besteld worden. In België is de basisprijs voor de Panamera GTS vastgelegd op 142.513,80 euro, voor de praktische Panamera GTS Sport Turismo is dat minimaal 145.417,80 euro.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...