Autosalon Geneve 2012: Porsche Panamera GTS

Porsche Panamera GTS Geneva
Hij stond reeds in Los Angeles, maar nu betreedt hij ook de Europese bodem: de Porsche Panamera GTS.

Porsche zag een gaatje tussen de Panamera 4S en de Panamera Turbo en vulde het met de Panamera GTS. Voluit Gran Turismo Sport. Gezien de GTS atmosferisch blijft, ligt het vermogen met 430 pk iets lager dan dat van de Turbo. Hij blijft echter 30 pk sterker dan de 4S en met 520 Nm ligt ook het koppel 20 Nm hoger dan laatstgenoemde. De 4.8-liter V8 wordt gekoppeld aan een PDK-transmissie en katapulteert de luxueuze vierdeurs van 0-100 km/u in 4,5 seconden. De topsnelheid bedraagt 288 km/u.

Maar daar bleven de wijzigingen niet bij. De Panamera GTS krijgt een sportief afgesteld chassis met luchtvering en PASM, stat 10 mm lager en kreeg grotere remmen. De GTS is herkenbaar aan zijn grotere luchtinlaten vooraan en een specifieke spoiler achteraan. Ook de zwarte accenten hier en daar zijn onderscheidend. Slechtzienden zullen de GTS vooral herkennen aan zijn brute sound, afkomstig van vier dikke uitlaatpijpen. Het prijskaartje bedraagt in België 119.911 euro.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...