Nieuwe Porsche Panamera krijgt instapper (330 pk) en verlengde Executive versie

Nieuwe Porsche Panamera krijgt instapper (330 pk) en verlengde Executive versiePorsche breidt het nieuwe Panamera gamma uit met een 330 pk sterke instapper én een 15 cm langere Executive topversie!

Bij de lokale Porsche Centre’s in België kan je momenteel de tweede generatie Panamera in viervoud ontdekken. Naast de 4S en 4S Diesel is er ook een krachtige Turbo (550 pk!) voorhanden terwijl de milieubewuste liefhebbers per direct gaan voor de Panamera 4 E-Hybrid met slechts 56 g/km CO2!

Daar komt er nu een reguliere Panamera bij met achterwielaandrijving en een 3.0-liter zescilinder benzinemotor. Goed voor 330 pk (wat 20 pk meer is dan zijn voorganger) en 450 Nm, daarmee doe je 0-100 km/u in slechts 5,5 seconden (met Sport Chrono Pakket) terwijl je tot 264 km/u kan doorgaan. Dit allemaal met een gemiddeld verbruik van 7,5 liter benzine per 100 km en een CO2 uitstoot van 171 g/km!

Verkies je toch de veiligere vierwielaandrijving, dat kan ook met de Panamera 4 die dezelfde motor ingelepeld krijgt! Prijzen zijn er op dit moment nog niet maar zullen vermoedelijk rond de 90.000 euro schommelen.

Naast een nieuw entry level Panamera voorziet Porsche ook een uitbreiding aan de andere kant van het spectrum met de Executive versies. Deze zijn te combineren met alle bestaande motorisaties en schenkt de sportieve berline maar liefst 15 cm extra wielbasis.

Deze komt voornamelijk de achterbank ten goede die standaard omgeven is door verduisterde gordijnen voor een optimale privacy en werkplek. Wie wil kan het geheel ook hightech aandikken met ingebouwde beeldschermen in de hoofdsteunen en uitklapbare tafeltjes. De meerprijs voor de Executive uitvoering is eveneens nog een goed bewaard geheim van Porsche België!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...