Officieel: BMW iX3 SUV (2020)

Officieel: BMW iX3 EV SUV (2020)Bijna zeven jaar na de i3 komt BMW opnieuw met een zuiver elektrisch model, de iX3 SUV!

Initieel had BMW het elektrische BMW i submerk in gedachten om een resem elektrische modellen te lanceren maar na de i3 stadswagen (zuiver elektrisch) en blitse i8 sportwagen (plug-in hybride) bleef het relatief stil in München op dat vlak. De Duitse premiumbouwer wil zich nu herpakken met een grondig EV offensief in de volgende maanden/jaren, de gloednieuwe iX3 SUV is daarvan het eerste (tastbare) voorbeeld!

De nieuwe BMW iX3 SUV omvat de meest recente eDrive technologie (vijfde generatie) waarbij ze tegelijk focussen op zowel, functionaliteit, technologie, comfort en een werkbaar rijbereik. Tevens oogt de iX3 zo goed als identiek als een reguliere X3 met benzine- of dieselmotor wat een schril contrast is met de eerder futuristische i3 en i8 vormgeving. De iX3 krijgt minstens 19” lichtmetalen velgen mee met een weerstandsverlagend design, de koffer slikt 510 tot 1.560 liter bagage.

BMW brengt in de iX3 SUV de volledige aandrijflijn (elektromotor, transmissie en vermogenselektronica) samen in één centrale behuizing samen met het oog op een vereenvoudigde productie. De productie werd toegewezen aan de BMW Plant Shenyang (China) voor alle markten.

Dankzij een 80 kWh batterij (bruto) moet de BMW iX3 een rijbereik halen van 460 km (WLTP). De 286 pk sterke elektromotor maakt een 0-100 sprint mogelijk in 6,8 seconden (wat ongeveer even snel is als een X3 xDrive30i), bij 180 km/u bereik je de elektronisch begrensde topsnelheid. In tegenstelling tot de nieuwe 1 Reeks is de iX3 wél achterwielaangedreven!

Laden kan tot 150 kW (bijvoorbeeld bij het IONITY netwerk waarin BMW participeerde) waarbij je een half uur moet incalculeren om 80% batterijcapaciteit te halen, snel even (10 minuten) opladen kan al 100 km rijbereik genereren. Het navigatiesysteem weet de meeste laadpunten staan en kan de routebegeleiding daarop afstellen. Via de BMW Charging Card verkrijg je een eenvoudige manier toegang tot 450.000 laadpunten wereldwijd en met de BMW Connected App volg je het laadgebeuren vanop afstand.

Naast allerhande gekende veiligheid/rijhulpmiddelen voorziet BMW ook specifieke EV features voor de iX3. Zo kan je de remenergierecuperatie instellen in drie niveau’s en voorzag niemand minder dan Hans Zimmer diverse rijgeluiden voor extra emotionele diepgang! De standaard adaptieve ophanging optimaliseert op zijn beurt de sportieve respons en het comfort.

De BMW iX3 SUV krijgt een Belgische vanafprijs van 69.950 euro mee.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...