Eerste Belgische IONITY laadpalenen geopend

Eerste Belgische IONITY laadpalenen geopendDankzij de 350 kW laadpunten van IONITY kan je 300 km rijbereik “tanken” in minder dan 20 minuten!

In navolging van de Tesla Superchargers (die intussen al aan de 3e generatie zitten) maken de eerste Belgische IONITY laadpunten nu in intrede, tegen 2020 moeten er minimaal 400 laadpunten in Europa beschikbaar zijn. Dit met een laadcapaciteit van 350 kW, een stevige progressie ten opzichte van de snelste laadpalen (50 kW tot 150 kW) momenteel. IONITY is een join-venture van ondermeer Audi, Porsche, Volkswagen, Mercedes en Ford maar – in tegenstelling tot de Tesla Superchargers – kan elke elektrische wagen met CSS stekker – en laadpas – hier terecht.

In Vlaanderen moet je nog even geduld hebben maar over de taalgrens kan je terecht nabij Tournai, Liège en La Louvière voor zo’n supersnelle IONITY laadpaal met steeds zes laadpunten. In optimale omstandigheden verkrijg je op minder dan 20 minuten een rijbereik van 300 km, ideaal om de elektrische auto écht een kans geven.

Eerste Belgische IONITY laadpalenen geopend

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...