Hans Zimmer maakt soundtrack voor de elektrische BMW’s

Hans Zimmer maakt soundtrack voor de elektrische BMW’sDé koning van de epische filmsoundtrack gaat een gepast geluid ontwikkelen voor de toekomstige elektrische BMW modellen.

Wat hebben ondermeer Gladiator, Pearl Harbor, Pirates of the Caribbean, Interstellar, The Lion King en Black Hawk Down met elkaar gemeen behalve dat het allemaal succesvolle Hollywood bioscoopfilms waren? Hun soundtrack werd gecomponeerd door Hans Zimmer die daarvoor al een resem (lees: ontelbaar veel?) filmprijzen in de wacht sleepte.

De getalenteerde Duitser gaat nu een samenwerking aan met BMW om een gepaste soundtrack te creëren voor de volgende generatie van zuiver elektrische wagens. Gezien het feit dat hun (milieuvriendelijke) aandrijflijn relatief geruisloos is kan dat gevaarlijk worden voor zwakke(re) weggebruikers. Vanaf 2020 wil de Europese Unie dan ook een auditief signaal verplichten.

Hans Zimmer zal daarvoor samenwerken met de BMW Sound Designers, het eerste resultaat daarvan moeten we al in 2020 te zien … en horen krijgen!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...