Productie BMW iX3 SUV (2020) van start!

Productie BMW iX3 SUV (2020) van start!De eerste exemplaren van de zuiver elektrische BMW iX3 rollen van de band in Shenyang (China).

Op maandag 13 juli zal BMW de gloednieuwe (en veelbelovende) iX3 SUV volledig wereldkundig maken, intussen is alles in gereedheid gebracht om de productie in BBA Plant Dadong (China) vlot te laten verlopen. Reeds 200 pre-productie exemplaren werden succesvol gebouwd, zachtjesaan zal het tempo opgedreven worden en tegen het einde van de zomer moeten de eerste volwaardige iX3’s geproduceerd worden.

Op termijn wil BMW samen met lokale partner Brilliance tot 40.000 exemplaren van de iX3 bouwen, toch als er (wereldwijd) genoeg vraag naar is. Organisatorisch een gigantische uitdaging gezien de reguliere X3 (met klassieke verbrandingsmotoren) op dezelfde lijn gebouwd worden!

De Concept iX3 zag het daglicht in 2018 en intussen kregen we al enkele details mee van het productiemodel, zo moet een 74 kWh batterijpack voor een rijbereik van 440 km (WLTP) zorgen. De achterwielaangedreven elektromotor is 286 pk / 400 Nm sterk.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...