Preview: Skoda Scala Spider (2020)

Preview: Skoda Scala Spider (2020)Wapperende haren in je compacte Skoda Scala?

De laatste cabriolet in de Skoda catalogus moet de 450 geweest zijn uit ’57, iets dat Skoda midden juni nu gaat rechtzetten met de Scala Spider. Alvorens je écht enthousiast wordt om deze lifestyle toevoeging aan het behoorlijk rationele gamma van de Tsjechen, het gaat slechts om een conceptmodel uit de Skoda Academy.

Die Skoda Academy is onderdeel van de Skoda Design afdeling en laat twintig (getalenteerde) studenten jaarlijks iets unieks maken. Zo creëerden ze reeds een Skoda Citijet (2014), Skoda Funstar (2015), Skoda Atero (2016), Skoda Element (2017), Skoda Sunroq (2018) en Skoda Mountiaq (2019).

Het kersverse Scala productiemodel is een vijfdeurs hatchback met ruime koffer, de Scala Spider is dan weer een tweedeurs cabriolet met blitse powerdomes achterop. De kans dat Skoda deze dakloze Scala in productie zal nemen is eerder klein.

Lees hier onze rijtest met de Skoda Scala 1.0 TSI!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...