Officieel: Volvo XC40 Recharge (2019)

Officieel: Volvo XC40 Recharge (2019)Met de XC40 Recharge opent Volvo het compact premium elektrische SUV segment!

Na een resem plug-in hybrides komt Volvo nu met de XC40 Recharge, een 100% elektrische compact SUV. Met een reguliere benzine/dieselmotor was die XC40 al een waanzinnig succes, bij Volvo Car Gent zullen ze gezien de hoge elektrische verwachtingen nog een tandje mogen bijsteken!

Op het Autosalon van Los Angeles staat momenteel de Volvo XC40 P8 Recharge te blinken, waarbij P verwijst naar Pure (Pure Electric) en 8 naar de positionering. Aangezien er ook al gesproken werd omtrent een P4 kan je er van uit gaan dat er op termijn nog zuiver elektrische varianten zullen volgen. Niet enkel van de XC40 overigens, andere Volvo modellen maken ook een goede kans.

De Volvo XC40 P8 Recharge krijgt twee elektromotoren mee, ééntje op elke as, waardoor je dus mag spreken van slimme vierwielaandrijving. Het gecombineerd systeemvermogen ligt op 408 pk en 660 Nm, daarmee kan je 0-100 km/u sprintjes trekken in 4,9 seconden. De topsnelheid ligt, voor je eigen veiligheid, op 180 km/u. Het rijbereik zou méér dan 400 km bedragen (WLTP) en het lithium-ion accupakket van 78 kWh (waarvan 75 kWh bruikbaar) kan je in 40 minuten tot 80% laden via een snellaadsysteem.

Visuele verschillen tussen een reguliere XC40 en XC40 Recharge beperken zich tot een andere grille, steevast in combinatie met een contrasterend zwart dak en riante velgen (19” of 20”). Vooraan is er extra laadruimte voorhanden, binnenin maakt het veelbelovende Android Automotive infotainmentsysteem zijn opwachting. Voor de avonturiers geeft Volvo ook nog mee dat je tot 1.500 kg kan trekken met deze elektrische crossover.

Midden 2020 moet de XC40 Recharge leverbaar worden, vermoedelijk aan een vanafprijs van 59.900 euro. Dat is nét iets meer dan wat ze vragen voor de Polestar 2 … die onderhuids de nodige techniek deelt met de XC40. Concurrentie buitenshuis komt voornamelijk van de Tesla Model Y.

Na de Audi e-tron is er met de Volvo XC40 Recharge dus een tweede zuiver elektrische SUV die in België gebouwd zal worden!

Lees hier onze rijtest met de Volvo XC40 T5 AWD!
Lees hier onze rijtest met de Volvo XC40 D4!

 

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...