Preview: Volvo XC40 Recharge (2020)

Preview: Volvo XC40 Recharge (2020)De zuiver elektrische Volvo XC40 gaat door het leven als XC40 Recharge.

Op woensdag 16 oktober zal Volvo de zuiver elektrische XC40 onthullen die XC40 Recharge zal heten, dit in tegenstelling tot wat we eerder verwachten (XC40 Electric). Aangezien een elektromotor minder koeling nodig heeft dan een benzine/dieselmotor zal de Volvo XC40 Recharge een gesloten grille meekrijgen, dat gaf de ingenieurs dan weer de mogelijkheid om de verbeterde ADAS (Advanced Driver Assistance System) rijhulpmiddelen te integeren. Nog een verschil is de extra laadruimte vooraan (30 liter), perfect om de laadkabel(s) op te bergen. Details omtrent de batterijcapaciteit (en bijhorend rijbereik) zal Volvo communiceren bij de presentatie.

De personalisatiegids van de XC40 Recharge zal acht koetswerkkleuren tellen waaronder de nieuwe Sage Green tint. Rondom prijken er 19” of 20” lichtmetalen velgen, steeds in combinatie met het contrastende zwarte dak.

De zuiver elektrische XC40 krijgt als eerste Volvo (de Polestar 2 heeft het ook) het nieuwe Android Automotive infotainmentsysteem mee dat verregaande mogelijkheden biedt aan ontwikkelaars. Tevens is het systeem voorzien van een naadloze Google Maps en Google Assistant integratie.

De XC40 Recharge zal begin 2020 van de band rollen bij Volvo Cars Gent, een marktintroductie (en een vanafprijs) volgen later.

Lees hier onze rijtest met de Volvo XC40 D4!
Lees hier onze rijtest met de Volvo XC40 T5 AWD!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...