Officieel: Kia XCeed crossover (2019)

Officieel: Kia XCeed crossover (2019)Na de Stonic, Soul en Niro heeft Kia met de XCeed nog een (hippe!) crossover in het aanbod.

Na de nieuwe hatchback, Sportswagon break en strakke vierdeurs ProCeed zal Kia op het Autosalon van Frankfurt (september 2019) een vierde Ceed koetswerkvorm presenteren. De stoere XCeed crossover volgt voornamelijk de vijfdeurs qua techniek en interieur(afwerking, vormgeving, indeling, …) maar krijgt daarnaast een avontuurlijke make-over waardoor de Koreaan bijzonder karaktervol voor de dag komt.

Dankzij de bodemvrijheid van 17,4 cm en extra bescherming rondom is deze XCeed gezegend met de nodige kwaliteiten voor (licht) avontuur al zal niemand ontkennen dat zijn favoriete speelterrein de stad is. Tevens is hij iets langer, breder en hoger wat een positieve invloed heeft op de binnenruimte, de koffer is zo 31 liter groter en slikt hier 426 liter bagage of 1.378 liter met de achterbank neer! Qua personalisatie kan je kiezen uit twaalf kleurtinten (waarvan het pittige Quantum Yellow exclusief voorbehouden is voor de XCeed) en 16” of 18” velgen.

De Kia XCeed krijgt als eerst de UVO Connect technologie met ingebouwde SIM kaart mee waardoor je onderweg handige (realtime!) informatie krijgt op het grote infotainmentsysteem inzake weer, nabijgelegen parkings, verkeersinformatie, … Je kan ook routes vanaf je telefoon of computer doorsturen.

De XCeed zal bij de verkoopstart beschikbaar zijn met twee 1.6-liter SmartStream CRDi’s diesels (115 pk of 136 pk) en drie T-GDi benzinemotoren, namelijk de 1.0-liter driecilinder (100 pk), de 1.4-liter viercilinder (120 pk, optioneel met 7-traps automaat met dubbele koppeling) en 1.6-liter viercilinder (204 pk) wat dezelfde motor is als de Ceed GT. Deze komt standaard met de automatische transmissie. Medio 2020 volgt dan een dieselvariant (mét 48V mild hybrid techniek) en een veelbelovende plug-in hybride uitvoering op benzine.

Vanaf augustus rolt de Kia XCeed van de band in de fabriek te Zilina (Slowakije), broederlijk naast de andere Ceed varianten. De eerste exemplaren worden nog voor het einde van het jaar afgeleverd, inclusief de gekende 7 jaar garantie. Prijzen zijn momenteel nog niet beschikbaar, reken een kleine meerprijs ten opzichte van een rijkelijk uitgeruste Ceed hatchback.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...