Officieel: Kia Ceed GT (2018)

Officieel: Kia Ceed GT (2018)Ook van de nieuwe generatie Kia Ceed – inderdaad, zonder afkappingsteken – krijgen we een krachtige GT uitvoering!

Speciaal voor het veeleisende cliënteel in Europa komt Kia opnieuw met een Ceed GT ten tonele. Niet zo extreem als de moderne hot hatch maar ongetwijfeld wel leuk(er) dan zo’n 1.6 CRDi leaseversie. De nieuwe Ceed GT doet het met 204 pk en 265 Nm dankzij de 1.6-liter T-GDi turbobenzine. Standaard gekoppeld aan een manuele zesbak maar wie wil kan de zeventraps DCT7 automaat met dubbele koppeling ook krijgen.

Behalve een potente viercilinder in het vooronder is de Kia Ceed GT gezegend met een sportophanging (-5 mm), Drive Mode Select met Sport modus, aangepast stuurgevoel, acht verschillende koetswerkkleuren en blitse 18” velgen. Grotere remschijven (voor- en achteraan) met rode klauwen moeten voor een degelijke portie remkracht zorgen.

Visueel oogt deze Koreaanse GT strakker dan ooit met een nieuwe voorbumper, grotere luchtinlaten, vierdelige ‘ice cube’ LED dagverlichting, dubbele uitlaat, subtiele spoiler en rode accenten. Uiteraard mogen de vele GT badges niet ontbreken!

De productie van de sportieve Kia start in november met de eerste leveringen gepland begin 2019, nog steeds voorzien van de uitmuntende 7 jaar garantie. Wie tot dan niet kan wachten moet richting het Autosalon van Parijs begin oktober voor een eerste kennismaking.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...