Officieel: Polestar 2 (2019)

Officieel: Polestar 2 (2019)De zuiver elektrische Polestar 2 maakt indruk met een Android infotainmentsysteem, een rijbereik van 500 km én een prijskaartje van 39.900 euro.

Na de Polestar 1 plug-in hybride was het uitkijken naar nieuwe modellen onder de Polestar vlag, een (onafhankelijk) submerk van Volvo dat sportiviteit en elektriciteit probeert te combineren. Nummer Twee heeft weg van een fastback, de Polestar 3 zal een compacte SUV zijn.

De Polestar 2 is een vijfdeurs fastback en staat op een aangepaste versie van het CMA platform (Compact Modular Architecture) waar ook de XC40 op staat. Onder de “motor”kap zitten er twee elektromotoren die samen 408 / 660 Nm genereren dankzij een 78 kWh lithium-ion batterij. Daarmee krijgt de vierwielaangedreven Polestar 2 een rijbereik van 500 km in de strenge WLTP testcyclus.

Optioneel levert Polestar een Performance Pack dat ondermeer Öhlins dempers, Brembo remschrijven en blitse 20” gesmede wielen omvat met diverse oranje/gouden accenten (oa veiligheidsgordels, remklauwen, …). Binnenin zit er een gloednieuw 11” infotainmentsysteem dat draait op Android technologie met gekende toepassingen zoals Google Assistant, Google Maps en Google Play Store.

Op het Autosalon van Genève 2019 kunnen we de Polestar 2 van dichtbij bekijken maar Polestar’s eerste volumemodel zal pas begin 2020 van de band rollen in de fabriek van Chengdu (China). Samen met België hebben ze ook in China, Verenigde Staten, Canada, Duitsland, Nederland, Noorwegen, Zweden en het Verenigd Koninkrijk geluk, andere landen moeten nog even geduld hebben.

Polestar spreekt momenteel van een vanafprijs van ongeveer 39.900 euro, in het eerste jaar zullen ze zich wel focussen op de royaal uitgeruste Launch Edition die minimaal 59.900 euro kost. De Tesla Model 3 heeft er bij deze een échte concurrent bij.

Bestellen kan alleen via www.polestar.com, later dit jaar zal Polestar de eerste Polestar Spaces openen in grote (hoofd)steden waar je de wagen fysiek kan ontdekken en een testrit kan aanvragen.

?t=1620

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...