Officieel: Volvo XC90 facelift (2019)

Een opfrisbeurt voor de grote Volvo XC90 SUV.

Met een gloednieuwe generatie XC90 blies Volvo zichzelf een nieuw leven in waarbij een bijzonder gemaakt design gecombineerd werd een hoogwaardig interieur en hightech gadgets, premium zoals het zou moeten zijn. Vier jaar – en 320.000 verkochte exemplaren – later is de tijd rijp voor opfrisbeurt al spreekt de Zweedse autobouwer van “subtiele veranderingen” zoals nieuwe velgen, koetswerkkleuren, moderne grille vooraan, exclusieve interieurafwerking en specifieke details. Vooral goed nieuws voor de bestaande XC90 eigenaars dus!

Het arsenaal aan veiligheid- en rijhulpmiddelen van de XC90 werd opgetrokken in navolging van de nieuwe S60 Berline, V60 Break, XC60 SUV en XC40 crossover. Denk aan een verbeterde City Safety met Autobrake, Blind Spot Information System, Cross Traffic Alert en Oncoming Lane Mitigation, multimediafanaten zijn dan weer blij met de introductie van de geïntegreerde Spotify applicatie (eveneens een Zweeds bedrijf) en Android Auto (Apple CarPlay was er al).

De Volvo XC90 blijft beschikbaar met vijf of zeven zitplaatsen, wie kiest voor de exclusieve Excellence uitvoering krijgt achterin twee luxueuze fauteuils en de allerbeste materialen.

Op vlak van motoren zet Volvo volop in op elektrificatie. Een zuiver elektrische XC90 is nog niet voor direct maar alle motoren zullen op termijn ondersteuning krijgen van een elektromotor. De T8 Twin Engine plug-in hybrid doet het vanaf heden met 420 pk en een grotere batterij waardoor je zuiver elektrisch tot 15% verder kan rijden. Ook de XC90  T6 Twin Engine plug-in hybrid zal eveneens krachtiger doch zuiniger voor de dag komen.

Het reguliere aanbod van benzine (T4, T5, T6) en diesel (D4, D5) krijgt mild hybrid technologie mee waarbij er op een actieve manier zoveel mogelijk energie gerecupereerd wordt die waar nodig ingezet kan worden. Qua naamgeving begint het nu wel complex te worden want deze krijgen een B mee. Er zal dus een B5 zijn die zowel met diesel als benzine te verkrijgen is!

De vernieuwde Volvo XC90 is vanaf nu te bestellen, tegen mei rollen de eerste exemplaren van de band in de fabriek van Torslanda. Prijzen zullen in de lijn liggen van het huidige aanbod (vanaf 65.000 euro).

Lees hier onze rijtest met de Volvo XCX90 T8 Plug-in Hybrid!
Lees hier onze rijtest met de Volvo XCX90 T6 AWD!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...