Officieel: Volvo XC90 Excellence

Officieel: Volvo XC90 ExcellenceOp het eerste zicht lijkt dit een reguliere Volvo XC90, maar eens je de deuren van deze Excellence opent, ontdek je alle aanwezige pracht en praal!

Deze Volvo XC90 Excellence is het meest luxueuze en prestigieuze wat de Zweden momenteel in het gamma hebben, de focus ligt dan ook op het meer vermogende cliënteel en hoogwaardigheidsbekleders. Aan de buitenzijde verschilt dit Volvo vlaggenschip niet zoveel met de gewone XC90, maar als je goed kijkt zou je wel nieuwe chroomaccenten op de B- en C-stijlen ontdekken.

Binnenin moet je dan weer niet zolang kijken om de verschillen te zien. Niet enkel krijg je achteraan slechts 2 zitplaatsen ipv 5, ze hoeven ook niet onder te doen voor premium vliegtuigseats. Qua comfort zit je ongetwijfeld prinsheerlijk en kan je genieten van veel beenruimte, terwijl er ook aan massage en ventilatie werd er gedacht. Om de tijd achteraan goed te kunnen doden kan je genieten van gekoelde bekerhouders (+ koelkast!), bijhorende kristallen glazen van Orrefors, inklapbare tafel, touchscreens, high-end Bowers & Wilkins audiosysteem, .. Ook werd nog eens extra goed naar de geluidsisolatie gekeken zodat de inzittenden zeker geen rolgeluiden te verwerken hebben.

Volvo zal deze XC90 Excellence binnenkort voorstellen op het Autosalon van Shanghai in China, niet toevallig een markt waar deze luxeterreinwagen het vrij goed zal doen qua verkoop. Dichter bij huis kan je hem in de loop van 2015 bestellen, begin 2016 zou je zelf van de luxe kunnen genieten! Een prijskaartje werd (nog) niet meegedeeld, maar we gaan er vanuit dat alle beschikbare motoren gecombineerd zullen kunnen worden met dit Excellence uitrustingsniveau.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...