Poll: Tesla Model X vs Mercedes-AMG G63 vs Range Rover Sport SVR vs Lamborghini Urus (2018)

Poll: Tesla Model X vs Mercedes-AMG G63 vs Range Rover Sport SVR vs Lamborghini Urus (2018)Kan de zuiver elektrische (en waanzinnig snelle) Tesla Model X zijn krachtige (benzine)collega’s verslaan?

Met een Range Rover Sport SVR (575 pk), G63 AMG (585 pk) en Lamborghini Urus (650 pk) kan je terugvallen op al het praktische comfort van een SUV (hoge instap, goede zichtbaarheid, ruim interieur, …) in combinatie met een karrenvracht aan vermogen. En een intense soundtrack die zeer verslavend werkt! Maar zijn deze potente SUV’s ook in staat om de fluisterstille Tesla Model X te verslaan, in de P100D topversie heeft die ongeveer 600 pk à 700 pk ter beschikking. Elektrisch vermogen is vrij moeilijk te vergelijken met benzinepk’s, gelukkig helpen onze Britse collega’s van CarWOW met een sprintvergelijk tussen deze kemphanen!

De Model X P100D kost je momenteel 160.000 euro die je fiscaal gezien handig kan inbrengen dankzij de elektrische aandrijflijn (en 0 g/km CO2!). De Mercedes-AMG G63 (vanaf 156.211 euro) doet het met 299 g/km CO2 iets minder ecologisch net zoals de Range Rover Sport SVR (290 g/km CO2) en Lamborghini Urus (290 g/km CO2). Prijsmatig ben je voor die laatste ook vlot 210.000 euro kwijt daar waar je slechts 135.300 euro moet neerleggen (vanafprijs!) voor de SVR.

Tesla Model X vs Mercedes-AMG G63 vs Range Rover Sport SVR vs Lamborghini Urus

View Results

Laden ... Laden ...

Lees hier onze rijtest met de Tesla Model X P100D!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...