Officieel: Mercedes-AMG G63 (2018)

Officieel: Mercedes-AMG G63 (2018)Relatief snel trekt Mercedes reeds het doek van de nieuwe G63 AMG met 585 pk!

Op het Autosalon van Genève krijgen we dus – naast de vernieuwde S-Klasse Maybach – zowel de reguliere G-Klasse als G63 AMG in vernieuwde vorm te zien! De nieuwe G63 AMG 4MATIC+ rekent op de gekende 4.0-liter biturbo V8 met maar liefst 585 pk / 850 Nm (299 g/km CO2) waarmee je in minder dan 5 seconden aan 100 km/u zit. Voor wie de topsnelheid van 220 km/u wat mager uitvalt is de optioneel een AMG Drivers Package te verkrijgen waarmee je dat kan opkrikken tot 240 km/u.

Net zoals bij de E63 AMG voorziet Mercedes AMG hier slimme 4Matic+ vierwielaandrijving die een voorkeur heeft voor de achteras (40:60) maar in specifieke situaties kan het systeem de kracht op gepaste wijze verdelen. Daarmee is de G63 AMG nog steeds een volwaardige avonturier, hetzij een met véél potentieel. Met een Slippery, Sport, Sport+, Individual, Sand, Trail en Rock rijmodi kan je ongeveer elke situatie aan, wanneer het wat rustiger mag is er Comfort (inclusief cilinderuitschakeling!).

Op visueel vlak leent de nieuwe Mercedes-AMG G63 zijn Panamericana grille van de AMG GT modellen en zijn er extra sportieve accenten zoals uitgeklopte wielkasten, sportuitlaat met 4 uitlaatmonden (wederom aan weerszijden), 22″ velgen, V8 biturbo logo’s, geventileerde remschrijven met rode remklauwen.

De verkoop van deze 2.500 kg zware Duitser start tegen de zomervakantie waarbij de eerste klanten hun G63 tegen het jaareinde kunnen ontvangen. Zoals gewoonlijk voorziet Mercedes hier ook een Edition 1 om de introductie extra kracht bij te zetten. Hier heb je de keuze uit Magnetite Black, Obsidian Black, Iridium Silver, Mojave Silver en Selenite Grey, uniek is de rode streep over de zijspiegels.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...