Range Rover Sport SVR breekt Nurburgring record

LeadImage-SVR_image_grab_V2_02 headerMet een verbetering van een volledige seconde claimt de nieuwe Range Rover Sport SVR het record voor snelste lap rond de Nürburgring voor productie SUV’s.

Een verrassing is het echter niet. De nieuwe SVR, die het nieuwe prestatiegerichte topmodel moet worden, beschikt over dezelfde indrukwekkende 5.0-liter compressor-aangedreven V8 als de Jaguar R-S modellen. Dit betekent de leiding over 550 paarden die de welbekende sprint kunnen afleggen in 5,3 seconden. Als je hier nog eens de fijner afgestelde vering, nieuwe software en krachtigere remmen bijtelt, is het record niet zo verwonderlijk.

De voorsprong blijft wel beperkt. Met een tijd van 8 minuten en 14 seconden is de RR Sport SVR net een volledige seconde sneller dan het vorige record, dat op naam staat van de Porsche Macan Turbo en eerder dit jaar werd vastgelegd.  Of dit record lang zal stand houden is bovendien maar de vraag. De trend van sport-SUV’s zit in de lift en steeds meer autobouwers spelen daar op in, denk maar aan de BMW X5 M, Porsche Cayenne S, Mercedes ML63 AMG!

Bij Land Rover zijn ze alvast heel tevreden. Volgens Mike Cross, hoofd van het ingenieursteam, was de Nürburgring de ideale test om te kijken hoe de Sport SVR zich zou gedragen op het circuitasfalt. “De Nürburgring is een referentie voor de ontwikkeling en het testen van voertuigen. We wouden zien of een SUV zich zou kunnen gedragen als een sportwagen in deze uitdagende omgeving. De resultaten zijn spectaculair en de Range Rover Sport SVR heeft zijn voortreffelijke on-roadkunsten gedemonstreerd.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...