Aston Martin trekt naar de Londense beurs

Officieel: Aston Martin DB11 AMR (2018)In navolging van Ferrari maakt ook Aston Martin van een beursgang.

Sinds woensdag is het officieel een feit, Aston Martin heeft zich geregistreerd als (mogelijke) kandidaat voor een plaatstje op de beurs in Londen (LSE, Londen Stock Exchange). Gezien het ijzersterke imago en vanzelfsprekende gamma wil de Britse sportwagenbouwer financieel groeien, de concullega’s van Ferrari wisten sinds 2015 hun beurswaarde minstens te verdubbelen.

Momenteel is Aston Martin in handen van twee grote investeringsgroepen, Invest Industrial (Italië) en Koeweits Investment Dar (Koeweit), daarnaast heeft Mercedes ook nog een minderheidsbelang van 5% dankzij hun innige samenwerking.

Ongeveer 25% van Aston Martin zou verhandelbaar worden en eind september moeten er meer details vrijkomen, volgens Britse media zouden ze daarvoor stevig uitpakken qua waardering. Zo valt “vijf miljard pond” vrij vaak in de wandelgangen, wat overeenkomt met 6x de omzet (’17) en 70x de nettowinst (’17). CEO Palmer focust op een stevige groei voor 2018 van respectievelijk 8% en 14% dankzij de verkoop van minimaal 6.200 wagens. Tegen 2020 moeten dat er bijna 10.000 zijn waaronder een populaire SUV, extra V8 Vantage uitvoerigen, sportieve AMR derivaten en een elektrische Rapide.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...