Overweegt Aston Martin een beursgang?

Officieel: Aston Martin Vanquish S (2016)Een (stukje) Aston Martin bezitten zal nog nooit zo gemakkelijk zijn..

De Britse luxe(sport)wagenbouwer Aston Martin zou zich klaarmaken voor een nakende beursgang in Londen aldus verklaringen van ingewijden aan Bloomberg. In de voorbije honderd jaar wisselende Aston enkele keren van eigenaar, momenteel zijn dat enkele investeerders uit Italië en Koeweit.

Aston Martin laat zich voornamelijk inspireren door de succesvolle beursgang van Ferrari dat niet enkel voor een interessante meerwaarde zorgde, het vrijgekomen budget kan ook gebruikt worden om het gamma verder te ontwikkelen. De waardering zou gemakkelijk rond 3 miljard dollar liggen, niet slecht voor een automerk dat jaarlijks ongeveer 4.000 wagens bouwt.

Met de DB11 en nakende DB11 Volante heeft Aston Martin alvast een topproduct in handen, zeker met nog enkele afgeleide varianten die nog moeten volgen. En dan komt er ook nog een nieuwe generatie V8 Vantage terwijl er achter de schermen hard gewerkt wordt aan de DBX crossover en elektrische RapidE.

In het eerste kwartaal van 2017 maakte Aston Martin zowaar winst (ongeveer 6 miljoen pond), iets wat de prestigieuze Britten niet meer gelukt was sinds 2007.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...