Beursgang Ferrari is een succes!

Beursgang Ferrari is een succes!Onder stevige belangstelling werd Ferrari zojuist beursgenoteerd in New York!

Een Ferrari kopen is enkel weggelegd voor diegene met voldoende financiële ademruimte maar dankzij de beurslancering kan je (mede)eigenaar worden voor een behoorlijk laag bedrag. De huidige hoofdaandeelhouders (de Fiat Group en enkele industriële families) brachten 9% van het beroemde automerk op de NYSE (New York Stock Exchange, onder de RACE noemer) aan een richtprijs van ongeveer $50 per aandeel. Gezien het ijzersterke imago en het gezonde financieel beleid is de kans klein dat het misloopt, nu investeren kan die échte Ferrari misschien wel dichterbij brengen..

Met 17 miljoen aandelen cashen de Italianen ongeveer 800 miljoen euro die gebruikt zullen worden voor strategische investeringen in ondermeer Maserati (SUV, Alfieri, …), Jeep, Alfa Romeo (Giulia, SUV, …) en andere. Technisch gezien is het merk dus ongeveer 10 miljard euro waard al zal het nooit zo ver komen gezien de vele familiale belangen binnen het bedrijf, voor velen is Ferrari ook hét Italiaanse automerk bij uitstek.

Beursgang Ferrari is een succes!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...