Spyshots: Aston Martin DB11 S Coupe (2018)

Spyshots: Aston Martin DB11 S Coupé (2018)Omdat 600 pk voor sommigen klaarblijkelijk niet volstaat werkt Aston Martin aan een krachtige(re) S variant van de nieuwe DB11!

Wie de mogelijkheid heeft om zo’n strakke Aston Martin DB11 Coupé op de kop te tikken moet genoegen nemen met een 5.2-liter V12 met turbohulp. Dat terwijl al zijn voorgangers konden rekenen op een zesliter twaalfcilinder met het gekende karakter en heerlijke soundtrack, al moet Aston Martin ook meegaan in de (gedwongen) trends van downsizing en zuinigheid.

Met 600 pk en 700 Nm heeft deze DB11 uiteraard niets te kort, later in zijn carrière volgt er ook nog een dakloze Volante (eind 2017) en een nieuwe Vanquish (eind 2018) topmodel. Dankzij de samenwerking met Mercedes-AMG hebben de Britten ook de mogelijkheid om de potente 4.0-liter van AMG in het vooronder te lepelen, ongetwijfeld ook een waar feest om daarmee te cruisen.

Nu blijkt Aston Martin behoorlijk vroeg in de levenscyclus werk te maken van een krachtige S variant. Zo zien we een afgeplakt prototype met extra verluchting, een agressieve(re) grille en andere diffusor, ook het interieur komt anders voor de dag met ondermeer sportzetels! Om de latere Vanquish niet teveel in genegenheid te brengen verwachten we dat de bestaande 5.2-liter in deze DB11 S configuratie ongeveer 640 à 650 pk zal leveren.

Snel naar je favoriete consessiehouder rennen voor een DB11 S bestelbon te tekenen is nog niet aan de orde, daar maken ze zich namelijk klaar voor de presentatie van de Aston Martin DB11 Volante.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...