Spyshots: Aston Martin V8 Vantage (2017)

Spyshots: Aston Martin V8 Vantage (2017)Eerder dit jaar kregen we een gloednieuwe DB11, volgend jaar voegt Aston Martin daar een nieuwe generatie V8 Vantage die een pak straffer zal zijn dankzij de (tover)hulp van Mercedes-AMG!

Momenteel loopt de productie van de derde generatie V8 Vantage op zijn laatste beentjes, Aston Martin is al een poos (druk) in de weer met de ontwikkeling van een volledig nieuwe versie. Dankzij de samenwerking met Mercedes-AMG moet voornamelijk deze achtcilinder daar stevig van profiteren, op vlak van elektronica en aandrijflijn(en) zouden de Duitsers hun Engelse collega’s heel wat kunnen bijbrengen.

Bij AMG werken ze momenteel het liefst met de 4.0-liter V8 met twee turbo’s, we gaan er dan ook van uit dat deze krachtbron in de Aston Martin terecht zal komen. Net zoals bij Pagani (Zonda + Huayra) weten ze in Affalterbach hoe ze een op maat gemaakt motorblok kunnen afleveren. Doorheen de jaren zal het vermogen steeds oplopen maar normaliter zullen ze starten met een 500 pk, gezien de AMG GT zal dat geen probleem vormen. Of ze later ook de nieuwe 5.5-liter V12 zullen implementeren is nog niet gekend..

Qua styling hoeven ze bij Aston Martin natuurlijk geen lessen te krijgen, als we de goed gecamoufleerde prototypes bekijken wordt de aankomende V8 Vantage een kleine versie van de DB11. Binnenin moet alles een pak moderner en veiliger worden dankzij de vele gadgets uit de AMG catalogus.

Meer informatie verwachten we in de komende maanden met een onthulling op het Autosalon van Genève in maart 2017, daarna volgen er ongetwijfeld opnieuw een dakloze Roadster en wat straffere uitvoeringen. De kans dat er nog een manueel geschakelde variant daartussen zit is eerder miniem, zoek dus maar snel zo’n GT8 of SP10!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...